Se Jordens dramatiske forandringer fra oven
Gennem satellittens kamera kan du betragte Jorden fra mange kilometers højde. Herfra kan du tydeligt se de forandringer, klimaforandringer, urbanisering og naturkatastrofer har skabt.

Vandstande falder og stiger. Isen smelter. Floder løber over sine breder, og vand skifter farve.

Jorden bliver udsat for dramatiske forandringer. Men for rigtig at se de visuelle ændringer i naturen, kan det være nødvendigt at betragte Moder Jord fra et lidt andet perspektiv end vanligt.

Det kan du i galleriet ovenfor, hvor NASA har samlet en række smukke billeder, der viser nogle af de forandringer, der er sket rundt om i verden. 

»Nogle af disse effekter er relateret til klimaforandringer, nogle er ikke. Nogle dokumenterer effekterne af urbanisering eller naturlige farer som brande eller oversvømmelsesr,« skriver NASA.

Se smeltende indlandsis og byer med vokseværk

Billederne viser blandt andet skove, der bliver mindre, en smeltende indlandsis, og byer der vokser.

Hvis du ikke kan få nok af før/efter-billederne i galleriet, kan du se endnu flere i NASAs katalog. 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud