Se Jordens dramatiske forandringer fra oven
Gennem satellittens kamera kan du betragte Jorden fra mange kilometers højde. Herfra kan du tydeligt se de forandringer, klimaforandringer, urbanisering og naturkatastrofer har skabt.

Vandstande falder og stiger. Isen smelter. Floder løber over sine breder, og vand skifter farve.

Jorden bliver udsat for dramatiske forandringer. Men for rigtig at se de visuelle ændringer i naturen, kan det være nødvendigt at betragte Moder Jord fra et lidt andet perspektiv end vanligt.

Det kan du i galleriet ovenfor, hvor NASA har samlet en række smukke billeder, der viser nogle af de forandringer, der er sket rundt om i verden. 

»Nogle af disse effekter er relateret til klimaforandringer, nogle er ikke. Nogle dokumenterer effekterne af urbanisering eller naturlige farer som brande eller oversvømmelsesr,« skriver NASA.

Se smeltende indlandsis og byer med vokseværk

Billederne viser blandt andet skove, der bliver mindre, en smeltende indlandsis, og byer der vokser.

Hvis du ikke kan få nok af før/efter-billederne i galleriet, kan du se endnu flere i NASAs katalog. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk