Satellitter skal overvåge Grønlands klimaforandringer
klima global opvarmning grønland

De nye satellitbilleder af Grønland skal være med til at overvåge klimaforandringerne. (Foto: DHI GRAS / Airbus DS)

De nye satellitbilleder af Grønland skal være med til at overvåge klimaforandringerne. (Foto: DHI GRAS / Airbus DS)

22 februar 2017

Digitale satellitdata kan effektivt afsløre klimaforandringer ved at kortlægge Grønland fra rummet. Det skriver Energi-, Forsynings- og Klimaminsteriet i en pressemeddelelse.

Anvendelsen af satellitdata er et gennembrud i forhold til den traditionelle fotoflyvning fra 1930'erne og 1980'erne, der både var mere dyr og besværlig, står der i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Det isfrie Grønland - set gennem videnskab og fotografier

»Det er en vigtig milepæl, at vi sammen med Grønlands Selvstyre har fået afprøvet, at satellitter og ny teknologi kan bruges til moderne kortlægning af vanskelige landområder, som tilfældet er i Grønland,« siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i pressemeddelelsen.

Satellitbillederne er et resultat af et pilotprojekt om ny digital kortlægning i Grønland, der er et samarbejde mellem Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering og Grønlands Selvstyre.

De nye kortdata bliver frie data og forventes at være tilgængelige inden udgangen af 2017, står der i pressemeddelelsen.

LÆS OGSÅ: Grønlands første koralrev kan være et af mange

LÆS OGSÅ: Grønland i tal: Forstå verdens største ø gennem statistik

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.