Sandsynligheden for fremtidige hedebølger i Danmark er firedoblet
Kilde: 
30 juli 2018

Vi kan lige så godt vænne os til varmen.

Takket være de menneskeskabte klimaforandringer er sandsynligheden for hedebølger i Danmark firedoblet ifølge en analyse fra World Weather Attribution (WWA), skriver Politiken.

WWA bruger klimamodeller til at analysere på, hvordan klimaforandringerne påvirker ekstremt vejr som storm, hedebølger, ekstrem kulde og skybrud.

I en nylig analyse konkluderer WWA således, at sandsynligheden for hedebølger er eksploderet. De kan dog ikke sige, hvor meget de menneskeskabte klimaforandringer præcis har betydet for denne udvikling.

Hele Europa har været ramt af ekstrem varme, men ifølge WWA har sommerens udsving især ramt den nordligste del af kontinentet og skabt rekordhøje temperaturer.

Den nye rapport er en realtidsanalyse af klimaet, så der har ikke været tid til at få studiet igennem en peer-review-proces. Det betyder, at rapporten ikke har fået det blå stempel for kvaliteten, som studier udgivet i peer-reviewede tidsskrifter har.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.