Revolutionerende videnskab møder det danske natteliv
Fra gravitationsbølger til stamceller og sorte huller - kombineret med fantasifulde, farverige cocktails! Det er nogle af ingredienserne bag initiativet 'Science & Cocktails', som ForskerZonen har allieret sig med de næste måneder.
Science & cocktails videnskaben ud i nattelivet

Videnskab behøver ikke være kedeligt og uvedkommende. Science & Cocktails bringer videnskab og underholdning tættere sammen gennem en række offentlige foredrag, kombineret med musik, kunst og rygende kølige cocktails. (Foto: Marie-Elisabeth Colin)

Videnskab behøver ikke være kedeligt og uvedkommende. Science & Cocktails bringer videnskab og underholdning tættere sammen gennem en række offentlige foredrag, kombineret med musik, kunst og rygende kølige cocktails. (Foto: Marie-Elisabeth Colin)

Du behøver ikke sidde i timevis i et køligt universitetsauditorium for at høre om skelsættende, ny videnskab. 

For hvorfor ikke kombinere en aften i byen med forskning, der er formuleret i et sprog, som vi alle kan forstå? Hvor ny viden bliver kombineret med farvestrålende cocktails og underholdende selskab?

Det er netop, hvad nonprofit-initiativet Science & Cocktails går ud på: At rykke videnskaben ud af det akademiske miljø og ind i det danske natteliv.

I videoen herunder kan du høre fire af initiativtagerne bag projektet fortælle om, hvordan man kombinerer tøris-afkølede fyraftenscocktails med revolutionerende forskning. 

Videoen viser, at Science & Cocktails er alt andet end halvtør videnskabsformidling. (Video: Science & Cocktails)

Foredragene er gratis

En af hovedingredienserne er førende forskere fra hele verden, som Science & Cocktails inviterer til at præsentere deres forskning for et publikum uden viden om emnet.

Science & Cocktails

Science & Cocktails kombinerer videnskab og cocktails på Byens Lys, Christiania.

Forårsprogrammet, som du kan se her, byder på oplæg fra både danske og internationale forskere.

I løbet af marts, april og maj vil vi publicere artikler skrevet af en række af forskerne. 

Er du ikke i nærheden af København, så fortvivl ikke. Cirka en uge efter hvert arrangement lægger vi en video op af foredraget på de publicerede artikler. 

Næste event: Tirsdag 14. marts 2017, kl. 20.00, Byens Lys, Christiania, København

Donald Ingber om: 'Human Organs-on-Chips as replacements for animal testing'.

Og netop den form for populærvidenskabelig vidensformidling er noget, som ForskerZonen sætter pris på.

ForskerZonen og vores engelsksprogede søstersite, ScienceNordic, har derfor allieret os med Science & Cocktails og bringer i løbet af foråret artikler, der er skrevet af de forskere, som holder oplæg ved Science & Cocktails. 

Foredrag, som det er helt gratis at være med til (cocktails betaler man dog for). 

Forsker: Videnskab skal være en del af nattelivet

Sorte huller, kunstig intelligens og eksotiske drinks

Til forårets foredrag kan du blandt andet blive klogere på kolliderende sorte huller, gravitationsbølger, stamceller, kunstig intelligens, og hvorvidt vi nogensinde vil komme til at finde intelligens i rummet.

Altsammen mens du har en eksotisk drink i hånden!

Forårets første event finder sted i morgen, tirsdag 17. marts, når Harvard-professoren Donald Ingber fortæller om, hvordan organ-chips, der imiterer organernes livsvigtige funktioner, med tiden potentielt kan erstatte dyreforsøg. Det har han skrevet meget mere om på ForskerZonen i denne artikel.

Videnskab.dk har desuden beskrevet forskningen i denne artikel 3D-printet hjertechip kan afløse forsøgsdyr.

Læs mere om Science & Cocktails-arrangementerne i arkivet, hvor du kan danne dig et forhåndsindtryk og se eller gense tidligere arrangementer. 

Denne artikel vil løbende blive opdateret med links til de seneste Science & Cocktails-artikler. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker