Quiz: Test din viden om rummet!
På hvilken af Saturns måner regner det med metan, og hvor mange exoplaneter har vi efterhånden fundet? Sæt din viden på prøve, og bliv klogere på verdensrummet!
Orion-tågen

Den allersmukkeste måde at blive mindet om, hvor små vi er, er ved at kigge ud i verdensrummet. Her er det Orion-tågen. (Foto: Rogelio Bernal Andreo - CC BY-SA 3.0)

Den allersmukkeste måde at blive mindet om, hvor små vi er, er ved at kigge ud i verdensrummet. Her er det Orion-tågen. (Foto: Rogelio Bernal Andreo - CC BY-SA 3.0)

Vi indrømmer det gerne: Her på Videnskab.dk er vi ret pjattede med alt, der har med rummet at gøre.

Vi skriver hele tiden om det - fra nye, smukke billeder taget af James Webb-teleskopet, over rummissioner før og nu, til videnskabeligt funderede spekulationer om, hvor stort universet er, og om vi mon er alene.

Derfor har vi nu lavet en lille quiz til dig, der ligesom os er bidt af et galt planetarium.

I denne quiz handler det mest om stjerner, måner og planeter og knap så meget om rumfart - men måske der også snart kommer en quiz om vores færd mod stjernerne.

Husk, at du altid kan bladre gennem vores arkiver om henholdsvis astronomi og rumfart, og får du blod på tanden efter denne quiz, så kan du slå dig løs i alle vores andre quizzer.

Mod det uendelige univers - og rigtig god fornøjelse!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk