Quiz: Hvad ved du om at redde verden?
Har du styr på, hvordan du bedst kan være med til at redde verden? Eller kan du bruge en opfrisker?
Red Verden, forskning, løsninger, Videnskab.dk

I Videnskab.dks Facebook-gruppe Red Verden får du gode tip til, hvordan du selv kan være med til at løse klodens store problemer. (Grafik: Sarafina Kimø)

I Videnskab.dks Facebook-gruppe Red Verden får du gode tip til, hvordan du selv kan være med til at løse klodens store problemer. (Grafik: Sarafina Kimø)

Red Verden


I en serie ser Videnskab.dk nærmere på, hvordan mennesket kan redde verden. Vi tager fat på en lang række emner – fra atomkraft over GMO til, om det giver bedst mening bare at se på sig selv og gøre en forskel derfra. Hvad siger videnskaben?

Du er altid velkommen til at kommentere under de enkelte artikler. Du kan også følge med i overvejelser om nye artikler eller debattere måder at redde verden på i Facebook-gruppen RED VERDEN.

Hvordan pokker redder vi verden? 

Det er det, man bruger allermest tid på at diskutere i Videnskab.dks facebookgruppe ‘Red Verden’, der netop har rundet 4.000 medlemmer.

Hvis du ikke allerede er medlem, kan du blive det her, hvis du også vil være med til at give og få råd om alt fra affaldssortering til klimavenligt forbrug.

Men hvad er det nu, der er problemet med palmeolie? Hvad kan man som by gøre for at blive CO2-neutral?

Og hvordan kan man mindske metangasudledningen fra køer?

Det er nogle af de problematikker, vi har skrevet om her på Videnskab.dk i vores forsøg på at bidrage med konstruktiv og evidensbaseret viden om, hvordan vi redder verden.

Har du fulgt godt med? Eller kan du klare at blive opfrisket på, hvordan vi tackler nogle af klodens største problemer lige nu?

Det kan du teste i vores store Red Verden-quiz. 

Tag den her: 

 

 

Quizzen er baseret på artiklerne herunder: 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.