Quiz: Hvad ved du om at redde verden?
Har du styr på, hvordan du bedst kan være med til at redde verden? Eller kan du bruge en opfrisker?
Red Verden, forskning, løsninger, Videnskab.dk

I Videnskab.dks Facebook-gruppe Red Verden får du gode tip til, hvordan du selv kan være med til at løse klodens store problemer. (Grafik: Sarafina Kimø)

I Videnskab.dks Facebook-gruppe Red Verden får du gode tip til, hvordan du selv kan være med til at løse klodens store problemer. (Grafik: Sarafina Kimø)

Red Verden


I en serie ser Videnskab.dk nærmere på, hvordan mennesket kan redde verden. Vi tager fat på en lang række emner – fra atomkraft over GMO til, om det giver bedst mening bare at se på sig selv og gøre en forskel derfra. Hvad siger videnskaben?

Du er altid velkommen til at kommentere under de enkelte artikler. Du kan også følge med i overvejelser om nye artikler eller debattere måder at redde verden på i Facebook-gruppen RED VERDEN.

Hvordan pokker redder vi verden? 

Det er det, man bruger allermest tid på at diskutere i Videnskab.dks facebookgruppe ‘Red Verden’, der netop har rundet 4.000 medlemmer.

Hvis du ikke allerede er medlem, kan du blive det her, hvis du også vil være med til at give og få råd om alt fra affaldssortering til klimavenligt forbrug.

Men hvad er det nu, der er problemet med palmeolie? Hvad kan man som by gøre for at blive CO2-neutral?

Og hvordan kan man mindske metangasudledningen fra køer?

Det er nogle af de problematikker, vi har skrevet om her på Videnskab.dk i vores forsøg på at bidrage med konstruktiv og evidensbaseret viden om, hvordan vi redder verden.

Har du fulgt godt med? Eller kan du klare at blive opfrisket på, hvordan vi tackler nogle af klodens største problemer lige nu?

Det kan du teste i vores store Red Verden-quiz. 

Tag den her: 

 

 

Quizzen er baseret på artiklerne herunder: 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk