Om forfatteren

Oksekød er otte gange værre for klimaet end kylling og laks

Skær ned på okse-, fåre- og lammekød, hvis du vil spise klimavenligt.

oksekød mad fødevarer klima klimaaftryk madvarer energi udledning klimagas valg effekt butikker forbruger forbrug grøntsager bønner studie samlestudie produktion økologi kvæg malkeko mælk slagtedyr landbrug fordøjelig drøvtygger kødfrie dage markedsføring

Mange malkekøer bliver til hakket oksekød og ender som billig hverdagsmad – som i højere grad bidrager til den globale opvarmning end kød fra andre dyr. (Foto: Shutterstock)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts