Nyopdaget art af kæmpesalamander er verdens største padde
nyopdaget art af kæmpesalamander er verdens største padde kinesisk kæmpesalamander amfibie videnskab

Den kinesiske kæmpesalamander er ikke bare én art, men derimod tre forskellige arter. Denne viden skal hjælpe med at bevare det ellers truede dyr. (Foto: Shutterstock).

Den kinesiske kæmpesalamander er ikke bare én art, men derimod tre forskellige arter. Denne viden skal hjælpe med at bevare det ellers truede dyr. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
25 september 2019

Den kinesiske kæmpesalamander må i dén grad siges at leve op til sit navn. Den kan nemlig blive næsten 2 meter lang, hvilket gør den til én af verdens allerstørste amfibier (padder).

Tidligere har man troet, at der kun fandtes én art af den gigantiske padde, men nu har ny forskning afsløret hele tre forskellige genetiske linjer. Det skriver The Independent.

De nu tre forskellige arter - Andrias davidianus, Andrias sliogi og den nyeste opdagelse, der endnu ikke har fået et navn - er nemlig tilstrækkeligt genetisk forskellige til at repræsentere separate arter, viser en analyse fra Zoological Society of London (ZSL) og Natural History Museum.

LÆS OGSÅ: Hvad er en art egentlig?

Den kinesiske kæmpesalamander lever i - ja, du gættede rigtigt - Kina og er på trods af sin enorme størrelse faktisk ret tæt på at uddø. Dens kød betragtes som en delikatesse i Kina, skriver The Independent, og padden er historisk set blevet brugt til medicinske formål

Krybskytter og manglende habitat udgør også store trusler for den ikke-så-lille padde.

Nu håber forskerne, at deres opdagelse kan være med til at redde de truede arter fra at uddø.

LÆS OGSÅ: Mød supersalamanderen, der var lige ved at æde dine forfædre

»Vores resultater viser, at der skal indføres skræddersyede bevarelses-foranstaltninger, der bevarer den genetiske integritet for hver enkelt art,« fortæller Melissa Marr, forsker ved Natural History Museum, til The Independent.

Forskerne anslår, at de kinesiske kæmpesalamander udviklede sig til 3 forskellige arter for mellem 3,1 og 2,4 millioner år siden. 

Studiet om den nye kæmpesalamander er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Ecology and Evolution.

LÆS OGSÅ: Kæmpepadde med hugtænder fundet i Grønland

LÆS OGSÅ: Kender du superhelte-salamanderen, der kan genskabe sit eget ben?

clc

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.