Ny rapport: To tredjedele af verdens vilde dyr er udryddet siden 1970
Dyr Uddøde Overbefolkning Udryddelse Klimaforandringer

Ifølge en rapport fra WWF Verdensnaturfonden er bestandene af verdens vilde dyr gennemsnitligt faldet med 68 procent fra 1970 til 2016. (Foto: Shutterstock).

Ifølge en rapport fra WWF Verdensnaturfonden er bestandene af verdens vilde dyr gennemsnitligt faldet med 68 procent fra 1970 til 2016. (Foto: Shutterstock).

Kilde: 
10 september 2020

Vi bliver flere og flere mennesker på Jorden, og det betyder, at der er mindre plads til dyrene.

Ifølge en rapport fra WWF Verdensnaturfonden er bestandene af verdens vilde dyr gennemsnitligt faldet med 68 procent fra 1970 til 2016.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-posten på baggrund af rapporten ’Living Planet Report 2020’.

I de seneste 50 år har verden ifølge WWF forandret sig markant grundet en stigende global handel og befolkningstilvækst, samt et øget forbrug og en intensiveret urbanisering.

Ved den seneste rapport, der udkom i 2018, oplyste WWF, at bestanden af fugle, fisk, padder og vilde patte- og krybdyr var faldet med 60 procent siden 1970.

Carsten Rahbek, der er professor i biodiversitet på Københavns Universitet, siger til Berlingske, at verden går mod en dyster fremtid, hvis ikke man ændrer kurs:

»Vores overforbrug og overudnyttelse af naturen svarer lidt til at skære vores egen gren af helt inde ved stammen. Vi ødsler med ressourcerne, og vi smider rundt med dem. Hvis vi fortsætter, risikerer vi at løbe ind i store globale økonomiske problemer med voksende ustabilitet og kamp om vand og andre ressourcer,« udtaler han til Berlingske.

WWF har i rapporten målt bestanden af omkring 21.00 forskellige bestande af vilde dyr, hvor det især er i Mellem- og Sydamerika, at man har set den største tilbagegang af dyr.

I disse områder er bestandene reduceret med 94 procent siden 1970.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.