Næsehorn skubber Filippinernes tidligste historie tilbage med 640.000 år
Kilde: 
03 maj 2018

Et nyligt fund af næsehornsknogler i Filippinerne har skubbet landets tidligste historie 640.000 år tilbage i tiden. Det skriver CNN

Arkæologer har nemlig fundet mærker på knoglerne, der tydeligt viser, at næsehornet er blevet slået ihjel ved hjælp af stenredskaber.

Slagtningen skete for cirka 709.000 år siden, og dengang burde der slet ikke have været mennesker på Filippinerne – man har hidtil regnet med, at øerne tidligst blev bosat for 67.000 år siden.

Sandsynligvis var det ikke Homo sapiens, men en anden form for abemennesker, der slagtede næsehornet, siger Thomas Ingiccio, der er lektor på Muséum National d'Histoire Naturelle og en af forskerne bag studiet. 

»Slagtemærkerne var en rigtig god overraskelse. Jeg kan kun komme i tanke om to steder, hvor man har beviser på slagteaktiviteter – det berømte Choukoutien i Kina og Ngebung i det arkæologiske udgravningssted Sangiran på Java i Indonesien. Så vi ved faktisk meget lidt om disse tidlige abemenneskers opførsel i Sydøstasien,« siger han til CNN

Næsehornsknoglerne blev fundet i Kalinga-provinsen i det nordlige Luzon i Filippinerne. Derudover blev der også fundet 57 stenredskaber og mere end 400 knogler fra dyr, som alle blev dateret til at stamme fra samme tid. 

Studiet er publiceret i Nature.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.