Murmeldyrets sidste skrig og vaskebjørnens unikke hule: Årets flotteste naturfotos er kåret
Fotografer har også fanget antiloper i sneen og verdens mest ensomme jaguar. Klik på galleriet, og nyd en række af årets mest betagende naturfotografier.

Murmeldyret, der lever i Qilianbjergene i Kina, er for kort tid siden vågnet fra sit seks måneder lange vinterhi. Og selvom det tidligere har spottet, at der lurer en ræv et sted derude, så er det nødt til at tage chancen og forlade sine unger for at lede efter føde. 

Resultatet af denne beslutning, som kan ses foroven, virker mest af alt som et komisk højdepunkt taget ud af en tegnefilm. Men samtidig fanger dette skæbnesvangre øjeblik også den barskhed, der ulmer i vores natur.

Og det er åbenbart noget, som taler til os. I hvert fald vandt fotografiet, der er taget af den kinesiske fotograf Yongqing Bao, hovedprisen ved dette års ‘Wildlife Photographer of the Year’ konkurrence, da vinderne blev offentliggjort 15. oktober.

LÆS OGSÅ: Årets bedste naturfoto 2017 sætter fokus på tragisk krybskytteri

Plads til lidt af hvert

Konkurrencen, hvor de bedste fotografier af vores planets rige flora og fauna fejres, bliver hvert år afholdt af Natural History Museum i London.

Mere end 50.000 fotografier var i år blevet sendt ind til konkurrencen, der udpeger vinderfotografier i en række forskellige kategorier. 

Fotografierne afbilleder skønne, dramatiske og barske motiver fra alle afkroge af vores natur, og der indgår sågar også et par billeder fra byens betonjungle.

Alt fra close-up billeder af bittesmå edderkopper til store forsamlinger af antiloper, der vandrer igennem en sneklædt ørken, er repræsenteret i konkurrencen.

Fælles for de fleste af billederne er dog, at der ligger et massivt benarbejde bag dem. Fotografer har i mange tilfælde ligget på lur i månedsvis på jagt efter det perfekte knips, som kan tage flere års planlægning.

Så klik dig igennem galleriet i toppen af artiklen og se et udvalg af de allerbedste naturfotografier - samt et par af dem, der var lige ved at klare skærene.

LÆS OGSÅ: Årets flotteste naturfotos 2016: Sød orangutang og glubsk leopard

LÆS OGSÅ: Komodovaraner i kamp: Videnskabens bedste billeder i 2015

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.