Lundbeckfonden hædrer tre nye forskningstalenter med talentpris

De har endnu ikke rundet de 30 år, men har allerede udvist et helt særligt talent.

Derfor modtager tre unge forskere en Lundbeckfonden Talentpris, skriver fonden i en pressemeddelelse. 

»Der er tale om tre meget lovende forskningstalenter, som har imponeret med mange stærke forskningsresultater i en ung alder,« siger Jan Egebjerg, der er forskningsdirektør i Lundbeckfonden.

»Men ud over at publicere flittigt og bidrage med ny viden til hver deres forskningsfelt, så viser de også talent for innovation, samarbejde og formidling. De har et stærkt fundament at bygge en spændende forskningskarriere på,« tilføjer Jan Egebjerg.

Med hver talentpris følger 500.000 kr. Af dem gives 150.000 kr. som personlig hæderspris og 350.000 til prismodtagernes forskning.

De tre talentprismodtagere er:

  • Josefine Stokholm Bækgaard, ph.d.-studerende, cand.med., Rigshospitalet, Anæstesiklinikken i HovedOrtoCentret og Københavns Universitet
  • Jawad Haider Butt, reservelæge i turnus, ph.d.-studerende, cand.med., Rigshospitalet, Hjertemedicinsk Klinik
  • Jens Velde Andersen, ph.d.-studerende, cand.scient., Københavns Universitet, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, NeuroMet Research Group

fghs

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.