Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen modtager L’Oréal-UNESCO For Women In Science pris

Danmark har et internationalt talent gående på Københavns Universitets gulve. Navnet er Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen, og i år er hun modtageren af L’Oréal-UNESCO For Women In Science pris som International Rising Talent. 

Den 15. marts 2019 skal hun til Paris og modtage den fornemme pris ’International Rising Talent’ ved den årlige L’Oréal-UNESCO For Women In Science prisuddeling. En pris, hun modtager for sin forskning i materialers struktur og egenskaber, skriver MSL Group i en pressemeddelelse. 

Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen forsker i, hvordan atomer sætter sig sammen på nano-skalaen, og hvordan de samler sig i materialer.

Hendes forskning kan blandt andet bruges til at forstå fundamentale processer i materialekemien og udvikle mere effektive materialer – eksempelvis forbedre teknologien inden for vedvarende energi. 

»På langt sigt er målet med min forskning, at vi kan udvikle nye, forbedrede materialer til energiteknologier som batterier, solceller og katalysatorer. Det kan vi kun gøre ved at forstå materialerne og deres egenskaber på atomart plan – det er den atomare struktur, der definerer et materiales egenskaber,« siger Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensen til pressemeddelelsen. 

Her forklarer L’Oréal Danmarks kommunikationschef Sonja Christensen også, hvorfor Women In Science-prisen vigtig: 

»Vi mener, at der fortsat er brug for at sætte fokus på flere kvindelige rollemodeller for at få andelen af kvindelige forskere til at vokse i Danmark. Vi ved, at priser er vigtige for de enkelte forskeres fremtidige karrierer og for deres forskning generelt. Derfor er denne pris enormt betydningsfuld for kvindelige forskere, for når du først har en pris, bliver det nemmere at modtage andre priser,« siger hun.

Det er tredje gang, at en dansk forsker modtager den internationale pris ’Rising Talent’. Med prisen følger 15.000 euro til Kirsten Marie Ørnsbjerg Jensens egen forskning. 

fghs

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk