Kinesiske astronauter har taget betagende billeder af Jorden
kina astronauter nat orange

Kurven af lys over Jorden er resultatet af, at lys passerer gennem natriumatomer i atmosfæren omkring 80 til 105 kilometer over Jordens overflade (Foto: Hang Tangbo)

Kurven af lys over Jorden er resultatet af, at lys passerer gennem natriumatomer i atmosfæren omkring 80 til 105 kilometer over Jordens overflade (Foto: Hang Tangbo)

Kilde: 
20 september 2021

Kinesiske astronauter har sendt billeder taget fra deres vinduer i rumskibet Shenzhou 12, og det er nogle ganske betagende nogle af slagsen. 

De har blandt andet taget billeder af Guineabugten, lys over det nordlige Afrika, etiopiske bjergområder og Det Indiske Ocean.

Det skriver Space.com.

Udover at tage billeder har de tre astronauter været ude på to rumvandringer og udført en række eksperimenter.

kina astronauter udsigt blå

En af astronauterne Tang Hangbo tog ovenstående billede af Sydafrika engang i slutningen af august. Man kan desuden også se nogle af rumskibets solcellepaneler (Foto: Tang Hangbo)

De tre astronauter er de første til at besøge rumstationen, Tianhe, der udgør et af tre moduler af Kinas nye rumstation, Tiangong. Projektet er en del af en ny satsning fra Kinas side, der har til formål at styrke forskning inden for astronomi og andre områder.

I sommer udkom Videnskab.dk med en større artikel om netop Kinas ny rumprojekt og rumstation Tiangong, der efter planen står færdig engang i 2022.

Læs den her for at få en rundtur på rumstationen, samt for at få en forklaring på, hvorfor Kina nu satser på egen rumstation.

kina astronauter soveværelse

Udover de flotte billeder taget af Jorden, har astronauterne også sendt et billede af et af deres soveværelser. Her kan man se soveposerne, der holder de vægtløse astronauter sikre i drømmeland, og et af de vinduer, hvorfra de har taget nogle af billederne. (Foto: Tang Hangbo)

Resten af billederne er tilgængelige her og her
 

jso

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.