Jubilæumsquiz: Hvem pokker er Videnskab.dk?
Hip, hurra, vi fejrer vores fødselsdag, og derfor byder vi på festlig fødselsdagsquiz. Vi tror, du bliver overrasket over nogle af svarene om os.
Videnskab.dk fødselsdag

Balloner og bobler. På Videnskab.dk fejrer vi, det bedste vi har lært, for det er nemlig ti år siden, at vi gik i luften. Men hvem og hvad er Videnskab.dk? Test dig selv i vores jubilæumsquiz. (Foto: Videnskab.dk)

Balloner og bobler. På Videnskab.dk fejrer vi, det bedste vi har lært, for det er nemlig ti år siden, at vi gik i luften. Men hvem og hvad er Videnskab.dk? Test dig selv i vores jubilæumsquiz. (Foto: Videnskab.dk)

Jeres allesammens yndlingsside for forskningsnyheder runder et skarpt hjørne:

Videnskab.dk fylder ti år, og det skal selvfølgelig fejres med kage, konfetti og quiz!

Siden sitet startede som grønskolling 21. april 2008, har vi udgivet tusindvis af spændende artikler om nyheder fra forskningens verden.

I dag er vi Danmarks førende videnskabsmedie, som dagligt udgiver interessante og fascinerende nyheder om forskning online til alle.

Vi er meget stolte her på redaktionen, og fra os allesammen skal lyde et kæmpe tak til alle jer, der har hjulpet, læst, lyttet, set, bidraget og deltaget i Videnskab.dk. 

Vi har lavet YouTube-kanaler, podcasts og sommercamps for nysgerrige børn.

Senest har vi også lanceret noget så formelt som Center for Faglig Formidling, som skal hjælpe forskere, journalister og kommunikationsmedarbejdere med at blive knaldgode til at formidle forskning.

Ti gode år og vi kan slet ikke få armene ned. Det håber vi heller ikke, at du kan.

Er du en ægte fan?

Test dig selv i din viden om Danmarks mest nørdede og spændende medie.

 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk