Japanske satellitter af træ skal reducere rumaffald
satellit lavet af træ

En japansk virksomhed samarbejder med Kyoto University på at udvikle satellitter lavet af træ. De skal reducere rumaffald. (Illustration: Sumitomo Forestry)

En japansk virksomhed samarbejder med Kyoto University på at udvikle satellitter lavet af træ. De skal reducere rumaffald. (Illustration: Sumitomo Forestry)

Kilde: 
04 januar 2021

Kyoto Universitet samarbejder med den private virksomhed Sumitomo Forestry om at udvikle satellitter af træ, der måske kan opsendes og cirkulere om Jorden allerede i 2023.

Det skriver BBC.

Der sendes stadig flere satelitter op i atmosfæren, og det skaber store problemer med rumaffald. Hele 60 procent af de nuværende 6.000 satellitter i kredsløb om Jorden kan kvalificeres som affald, ifølge World Economic Forum og BBC. 

»Vi er meget bekymrede over det faktum, at satellitter falder tilbage i Jordens atmosfære, brænder op og bliver til små alumium-partikler, der vil flyde rundt i Jordens øvre atmosfære i årevis,« siger Takao Doi, professor ved Kyoto University og japansk astronaut til BBC og tilføjer, at affaldet på sigt vil påvirke miljøet på Jorden. 

I 2008 var Doi opsendt astronaut ved den Internationale Rumstation. Her blev han den første til at kaste en boomerang af træ, der var udviklet til det noget særlige formål.

Den mere end 400 år gamle virksomhed Sumitomo Forestry arbejder i øjeblikket på at udvikle materialer af træ, der er resistent overfor voldsomme temperaturskift og sollys.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.