Japans økonomi indtager ny topposition efter fund af værdifulde metaller
Kilde: 
16 april 2018

Japanske forskere gjorde for nylig et fund, der har ændret deres økonomiske position over for hele verden.

Forskere gravede stykker af havbunden op ud for Japans kyst sydøst for Tokyo, og analyserne af disse tyder på, at der i mudderet på havbunden gemmer sig ikke mindre end 16 millioner ton jordmineraler og metaller, som blandt andet bruges i smartphones og elektriske køretøjer.

Det skriver Sciencealert.com.

Derved har Japan nu adgang til et nærmest uudtømmeligt lager af disse ressourcer, som de ellers har været afhængige af at importere fra Kina, der hidtil har siddet på størstedelen af jordmineraler i verden.

Det nye fund af jordmineraler og metaller er omfangsrigt nok til »at forsyne hele verden med de her metaller – nærmest i uendelighed,« skriver forskerne bag de nye resultater, der er publiceret i tidsskriftet Nature ifølge Sciencealert.com.

Eksempelvis er grundstoffet i overgangsmetallet yttrium, som blandt andet bruges til superledere, fundet i en mængde, der kan møde den globale efterspørgsmål i 780 år, hvilket også gør sig gældende for en række andre af de fundne metaller.

Selvom der findes masser af jordmineraler i Jordens skorpe, er de typisk spredt over meget store afstande, hvilket gør fundet sjældent ifølge organisationen Science for a Changing World (USGS).

ie

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.