Om forfatteren

Jesper Møller Grimstrup

Ph.d., forsker, teoretisk fysiker og forfatter

Jesper Møller Grimstrup forsvarede sin ph.d. i teoretisk fysik på Wiens Tekniske Universitet i 2002 og har siden været ansat blandt andet på Niels Bohr Instituttet og på NORDITA i København.
Jesper Grimstrup, der er aktiv indenfor forskningsfelter som ikke-kommutativ geometri og kvantegravitation, arbejder i dag som forsker uden tilknytning til en bestemt institution og som forfatter.
For Jesper Grimstrup, der er en rutineret white water kayaker, er forskning som at ro ud over et gigantisk vandfald i en lille kajak i slow-motion.
Man kan læse mere på hjemmesiden www.jespergrimstrup.org.

Forskerne formidler

Forskerne formidler

Videnskab.dk udgiver både artikler skrevet af journalister og forskere. Når forskere står bag, er artiklerne mærket op som ’Forskerne formidler’. Forskerartikler bliver udgivet takket være støtte fra vores partnere: Lundbeckfonden, Danmarks Grundforskningsfond, Aalborg Universitet, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Region Hovedstaden. Videnskab.dk's redaktion prioriterer indholdet og styrer de redaktionelle processer, uafhængigt af partnerne.

Jagten på den endelige teori: Hvordan ser bunden af det videnskabelige projekt ud?

BOGOMTALE: Er der et princip, der forklarer alting? Eller måske slet ingenting?

jesper_moeller_grimstrup_2

Jesper Grimstrup ventede en uges tid på et lift i Mazar i Aksai Chin (mellem Kinas vestligste provins og Tibet). Det var her, han nedskrev de første tanker til sin og makkeren Johannes Aastrups endelige teori. (Privatfoto)

Annonce:

\ Fra arkivet

Det bedste fra arkivet

Gå på opdagelse i mere end 35.000 artikler.

Søg i arkivet

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts