Humor i dyrenes verden: Se vinderne af 'Comedy Wildlife Photo Award'
Dårligt humør findes ikke længere, når du har givet dig selv fem minutter med det foregående års sjoveste dyrebilleder.

Naturen er en evig kilde til inspiration.

For eksempel har overraskende mange af vores moderne teknologier afsæt i nogle af naturens mekanismer.

Men den er også en kilde til fascination.

Og selvom det ikke kan bruges til så meget andet end balsam til sjælen, så er det ikke desto mindre værd at dvæle ved de komiske dyrebilleder, som Comedy Wildlife Photography Awards har udvalgt i deres prisuddeling for 2017.

Blandt kandidater fra 86 forskellige lande er 4 vindere i år blevet kåret i hver sin kategori, og lige i hælene på vinderbillederne følger en række populære finalister, som du kan se i billedgalleriet ovenfor.

'Overall winner'

Tibor Kerccz vinder den overordnede kategori for sin firedelte billedserie af tre ugler på en gren.

Uglerne ser ud til at hygge sig i starten af billedserien, men der er ikke meget hjælp at hente fra de to ugler til højre, da den ugle, der sidder længst til venstre (og måske også er den dummeste?) pludselig mister fodfæstet og skvatter ned fra grenen. 

Comedy Wildlife Photography Awards 2017

Billedserien med titlen »Help« er taget af Tibor Kerccz. Se de øvrige billeder i vinderserien, som i alt består af fire fotos, ved at klikke dig igennem billedgalleriet øverst i artiklen. (Foto: Tibor Kercz/Comedy Wildlife Photo Awards)

'On The Land'

En mus har fået øje på noget helt vildt sjovt, eller også var der et gab, der bare ville ud midt i bestigningen af en blomst. 

I hvert fald fangede Andrea Zampatti musens underlige aktiviteter med sit kamera, og bIlledet udløste en sejr i kategorien 'On The Land' eller 'På Landjorden'.

Men kan dyr overhovedet have det sjovt? Det tyder i hvert fald på, at nogle dyr godt kan skifte humør ifølge artiklen: 'Rødspætten skifter farve efter humør'.

Comedy Wildlife Photography Awards 2017

Vinderbilledet i kategorien 'On the land' bærer titlen »The Laughing Dormouse« og er taget af Andrea Zampatti. (Foto: Andrea Zampatti/Comedy Wildlife Photo Awards)

'In The Air'

Også i luften blev der fundet et vinderfoto, som er taget af John Threlfall. Han har været hurtig til at ramme udløseren i det sekund, fugl nummer to har den perfekte placering i forhold til sporet af et fly.

Comedy Wildlife Photography Awards 2017

»Duck Speed« er titlen på dette billede taget af John Threlfall, som er vinder i kategorien 'In The Air'. (Foto: John Threlfall/Comedy Wildlife Photo Awards)

'In The Sea'

Under havets overflade er havskildpadder åbenbart fuldstændig kølige, når de først har bestemt sig for en retning. Så må andre dyr bare se at få styr på trafikreglerne, hvis ikke de vil have verdens langsomste lussing. Billedet er taget af Troy Mayne og har meget passende fået titlen 'Slap'.

Comedy Wildlife Photography Awards 2017

Vinderbilledet i kategorien 'Under the Sea' hedder »Slap« og er taget af Troy Mayne. (Foto: Troy Mayne/Comedy Wildlife Photo Awards)

Du kan se mange flere sjove dyrebilleder i galleriet øverst i artiklen eller på fotokonkurrencens hjemmeside.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk