Hawking foreviget i rummet: Hans stemme har kurs mod et sort hul
18 juni 2018

14. marts i år døde Stephen Hawking i sit hjem, men hans stemme lever videre et sted i universet - i helt bogstavelig forstand.

For da den velbevandrede videnskabsmands aske i fredags, 15. juni 2018, blev lagt i jorden i Westminster Abbey i London, blev hans stemme samtidig skudt ud i rummet af det Europæiske Rumagentur (ESA), skriver washingtonpost.com.

Den græske komponist Vangelis har op til begravelsen skrevet på et stykke musik til Hawkings stemme.

Det originale værk blev under begravelsen, helt efter planen, transmitteret mod et sort hul 3.500 lysår fra Jorden fra en af ESA’s stationer i Spanien.

»Det er fascinerende og rørende at forestille sig, Stephen Hawkings stemme tilsat Vangelis værk vil nå et sort hul om 3.500 lysår, hvor det vil blive slugt af hændelseshorisonten (et sted, hvor intet undgår at blive opslugt af det sorte hul, red.),« fortalte ESA’s videnskabelige leder, Günther Hasinger, i en pressemeddelelse.

Det er uvist, hvad Hawking siger i indspilningen, der nu har kurs mod et sort hul, men cd’er med kompositionen blev delt ud ved begravelsen.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.