Har du fundet et dødt pindsvin? Så giv det til forskerne!
02 juni 2016

KORT NYT FRA DANMARK:

Vi kender pindsvinet. Vi ved, at det er et lille dyr med pigge på ryggen, som ofte tøffer rundt ude i vores haver, og som desværre ofte ender deres dage som trafikofre på vejene. 

Men faktisk så ved vi ikke meget mere om de små, stikkende dyr – og det gør forskerne heller ikke. For eksempel ved man ikke, hvor mange pindsvin der findes i Danmark, eller hvor gamle de bliver. 

Derfor vil ph.d.-studerende Sophie Lund Rasmussen fra Biologisk Institut på Syddansk Universitet nu undersøge, hvordan det egentlig står til med de danske pindsvin. Det skriver SDU i en pressemeddelelse.

pindsvin

Forskere vil kigge nærmere på danske pindsvin. (Foto: Shutterstock)

»Over de sidste 10 år er pindsvin gået 30 pct. tilbage i England, og det kan godt give anledning til bekymring i Danmark. Forholdene i England og Danmark er nemlig ikke så forskellige,« siger hun i pressemeddelelsen.

Og her kommer vi helt almindelige danskere ind i billedet. Sophie Lund Rasmussen beder nemlig alle danskere om hjælp til sit projekt.

»Vi vil gerne bede danskerne om at aflevere trafikdræbte pindsvin til os. Det kan ske på en af tyve indsamlingsstationer over hele landet,« forklarer hun i pressemeddelelsen.

Sophie Lund Rasmussen vil tage prøver af pindsvinene og undersøge dyrenes tarme, alder, tænder og organer for blandt andet at se nærmere på deres helbredstilstand. 

Du kan læse mere om projektet og de 20 indsamlingsstationer her: http://www.sdu.dk/pindsvin

Læs også:

Nu går pindsvinene under jorden

Nyt fund fra fortiden: Verdens mindste pindsvin

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.