Hal Koch-prisen overrækkes til 301 forskere for klimaopråb

Mandag 5. november modtog 301 forskere Hal Koch-prisen for deres fælles klimaopråb til danske politikere.

Opråbet blev bragt i Politiken den 11. maj 2018 og har skabt debat om klimaudfordringerne, hvordan de bliver håndteret i dansk politik, og hvilken rolle forskerne spiller i den offentlige debat.

Hal Koch-prisen uddeles hvert år af Krogerup Højskole til en person, gruppe eller organisation, som påtager sig et særligt ansvar for demokratiets udvikling og vitalitet.

I år blev prisen uddelt til en indsats, der har bidraget til at skabe yderligere debat, og som har bidraget med et nyt perspektiv, står der i pressemeddelelsen.

En af initiativtagerne til klimaopråbet er Jens Friis Lund, professor i politisk økologi ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet.

»Et demokrati virker kun, hvis borgerne har adgang til forskellige perspektiver i en debat. Når vi som forskere går sammen og udformer et klimaopråb, er det både for at gøre politikerne opmærksomme på, at vi som eksperter er bekymrede, men også for at stille vores perspektiv til rådighed for folket, så debatten kan forblive nuanceret,« siger Jens Friis Lund i pressemeddelelsen.

viw

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.