Hal Koch-prisen overrækkes til 301 forskere for klimaopråb

Mandag 5. november modtog 301 forskere Hal Koch-prisen for deres fælles klimaopråb til danske politikere.

Opråbet blev bragt i Politiken den 11. maj 2018 og har skabt debat om klimaudfordringerne, hvordan de bliver håndteret i dansk politik, og hvilken rolle forskerne spiller i den offentlige debat.

Hal Koch-prisen uddeles hvert år af Krogerup Højskole til en person, gruppe eller organisation, som påtager sig et særligt ansvar for demokratiets udvikling og vitalitet.

I år blev prisen uddelt til en indsats, der har bidraget til at skabe yderligere debat, og som har bidraget med et nyt perspektiv, står der i pressemeddelelsen.

En af initiativtagerne til klimaopråbet er Jens Friis Lund, professor i politisk økologi ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi (IFRO) på Københavns Universitet.

»Et demokrati virker kun, hvis borgerne har adgang til forskellige perspektiver i en debat. Når vi som forskere går sammen og udformer et klimaopråb, er det både for at gøre politikerne opmærksomme på, at vi som eksperter er bekymrede, men også for at stille vores perspektiv til rådighed for folket, så debatten kan forblive nuanceret,« siger Jens Friis Lund i pressemeddelelsen.

viw

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk