Great Barrier Reef dør hurtigere end frygtet
30 maj 2017

Det er velkendt, at Great Barrier Reef, det mere end 2.000 km lange koralrev langst Australiens østkyst, er truet. Men nu viser det sig, at den blegning, som dræber korallerne, er markant værre end forventet. Det skriver den australske regering i en pressemeddelelse.

I løbet af 2016 døde 29 procent af korallerne i lavt vand som følge af blegningen, der er forårsaget af stigende havtemperaturer. Det er syv procentpoint flere end de 22 procent, som var det estimat, der blev givet i midten af 2016.

»Mængden af koraller, der døde af blegning i 2016, er højere end vores oprindelige antagelser, og på nuværende tidspunkt - selvom rapporter stadig er under udarbejdelse - forventes det, at vi også vil se en overordnet yderligere nedgang for korallerne ved udgangen af 2017,« siger Russel Reichelt, der er formand for Great Barrier Reef Marine Park Authority, i pressemeddelelsen.

Udover den fortsatte blegning af korallerne i Great Barrier Reef forventes den tropiske cyklon Debbie, som ramte regionen i marts og april i år, også at medvirke til, at endnu flere koraller dør i 2017. Cyklonen påvirkede omkring en fjerdedel af koralrevet.

»Som det har været tilfældet med rev over hele verden, har Great Barrier Reef oplevet betydningsfulde og omfattende påvirkninger de seneste to år. Vi er meget bekymrede for, hvad dette betyder for selve Great Barrier Reef, men også for de samfund og industrier, der er afhængige af det,« siger Russel Reichelt i pressemeddelelsen.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.