Gigantisk tudse fundet i Australien: »Vi har døbt den Toadzilla«
Kæmpe agatudse i hænderne på kvinde

Agatudsen, der vejer 2,7 kilo, lader til at være den tungeste tudse, der nogensinde er blevet fundet. (Foto: Queensland Department of Environment and Science)

Agatudsen, der vejer 2,7 kilo, lader til at være den tungeste tudse, der nogensinde er blevet fundet. (Foto: Queensland Department of Environment and Science)

Kilde: 
23 januar 2023

I Australien har man fundet en kæmpestor agatudse (Rhinella marina) i en nationalpark i Queensland.

En ordentlig krabat på 2,7 kilo, som parkbetjenene, der fandt tudsen, hurtigt døbte ‘Toadzilla’ (tudse hedder 'toad' på engelsk, og 'Toadzilla' henviser til den japanske monsterfigur Godzilla, red.).

Det skriver Live Science.

Agatudse

Det vides endnu ikke, hvor gammel den gigantiske tudse blev. De kan normalt blive op til 15 år. (Foto: Queensland Department of Environment and Science)

»Jeg kunne ikke fatte det, hvis jeg skal være ærlig. Aldrig har jeg set så stor en frø,« siger Kylee Gray, der er parkbetjent for Queensland Department of Environment and Science, til ABC.

»Vi tror, det er en hun på grund af størrelsen. Hunnerne bliver nemlig større end hannerne.«

Efter at parkbetjentene havde vejet tudsen og døbt den Toadzilla, aflivede de den, da en tudse på den størrelse volder for stor miljømæssig skade på omgivelserne. 

»En agatudse på den størrelse vil spise hvad som helst, som den kan få ind i munden. Det inkluderer insekter, reptiler og små pattedyr,« siger Kylee Gray til ABC.

Ifølge CNN er agatudsens lig blevet sendt til Queensland Museum for at blive analyseret.

Den største tudse, der nogensinde er blevet fundet, er også en agatudse, som blev fundet i Australien i 1991, og den vejede 2,65 kilo ifølge Guinness World Records. Så noget tyder på, at der er en ny rekordholder.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.