Om forfatteren

Ida Eriksen

Journalist

Jeg er journaliststuderende fra RUC og i praktik hos videnskab.dk i et år frem.
Jeg har tidligere arbejdet på bladet 'Hallo' i Holbæk, hvor jeg skrev om det lokale kulturliv i byen.
Herefter har jeg prøvet den hurtige nyhedsproduktion i en minipraktik hos bt.dk.
Mit andet fag på RUC er Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg har opnået indsigt i emner som etnicitet, køn og magtstrukturer i samfundet.
Jeg er interesseret i at formidle videnskabelige emner på spændende og læsevenlige måder, og belyse de væsentlige tendenser i samfundet.

Fotokonkurrence: Slebet grafit er et nyt våben i kampen mod diabetes og kræft

Se, hvordan grafit ser ud efter at være slebet med almindeligt A4-papir og med sandpapir, og få indblik i potentialet i biosensorer.

Fotokonkurrence 2019

Dette billede, kaldet Two Opportunities, viser hvordan materialet grafit ændrer sig alt efter, hvordan man behandler det, hvilket er en del af processen bag at skabe biosensorer, der eksempelvis kan detektere diabetes og kræft hos mennesker. Den venstre side af grafitten (der har en struktur, der minder om efterårsblade) er poleret med normalt A4 papir. Ved denne proces afgiver grafitten en lav strøm, som er brugbar i forhold til at få DNA til at stå stille, når den skal måles via en biosensor. Den højre side af grafitten (der har en stenagtig struktur) er poleret med sandpapir, hvilket producerer mange skarpe kanter, som er gavnligt for at stagnere protein, når det skal overføres til en biosensor. Sådan fortæller Deby Fapyane, der tog billedet, da hun var ph.d.-studerende på  iNANO-centeret under Aarhus Universitet. (Foto: Deby Fapyane)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts