Om forfatteren

Ida Eriksen

Journalist

Jeg er journaliststuderende fra RUC og i praktik hos videnskab.dk i et år frem.
Jeg har tidligere arbejdet på bladet 'Hallo' i Holbæk, hvor jeg skrev om det lokale kulturliv i byen.
Herefter har jeg prøvet den hurtige nyhedsproduktion i en minipraktik hos bt.dk.
Mit andet fag på RUC er Kultur og Sprogmødestudier, hvor jeg har opnået indsigt i emner som etnicitet, køn og magtstrukturer i samfundet.
Jeg er interesseret i at formidle videnskabelige emner på spændende og læsevenlige måder, og belyse de væsentlige tendenser i samfundet.

Fotokonkurrence: Forskere zoomer helt ind på cellerne i din hud

Se dette fascinerende foto af hudceller, og få et kort indblik i forskningen bag billedet, der er en del af Danmarks Grundforskningsfonds fotokonkurrence 2019.

Fotokonkurrence 2019

Billedet, Human Skin Cells, er skabt i Fiona Watt’s laboratorie på Kings College i London, under centeret CellPAT. Det viser hudceller fra mennesker, der vokser på en særlig overflade, hvilket tillader forskerne at undersøge, hvordan celler opfatter og reagerer på deres omgivelser. Den grønne farve illustrerer proteinet F-actin, en helt vital komponent i cellernes interne skelet. De blå runde former er de kerner, der er ansvarlige for at lagre den genetiske information. Ved at overvåge, hvordan de grønne områder formerer sig og bliver større, kan vi udvide vores forståelser af, hvordan celler interagerer med vævet rundt om dem. (Foto: Sebastiaan Zijl) 

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts