Forsker: Sådan overlever du Zombie-pandemien
Kemikere kan modificere en kendt bakterie, så den producerer parfume, der lugter af døde mennesker. Det kan hjælpe os i tilfælde af, vi skal overleve en zombie-pandemi.

Når de døde vender tilbage som kødædende zombier, er det en god idé at være parat. Hvis du har set zombie-serien The Walking Dead, så ved du, hvor vigtigt dét er.

  • Du skal have rigeligt med ammunition klar.
     
  • Du skal købe isøkser til at smadre zombiernes hoveder med.
     
  • Og så skal du være parat til at sløre din egen tilstedeværelse ved at få dig selv til at lugte af død. På den måde går de levende døde forbi dig uden at opdage, at du i virkeligheden er levende levende.

Videnskaben kan hjælpe dig med det sidste.

Forskere er nu i stand til at modificere colibakterier, så de producerer de kemiske stoffer, der får døde til at lugte af fordærv: putrescine, cadaverine og methanethiol.

»De stinker utroligt meget ved meget små doser – vi taler milliardtedele. Det er godt, fordi så skal vi ikke lave ret meget for at redde virkelig mange mennesker,« siger Raychelle Burks, post.doc. i kemi ved Doane College, USA. 

I videoen fra Reactions herover fortæller den amerikanske forsker om dødsparfumen.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk