Er du også kulret og kåd? Tag vores forårs-quiz!
Hvad er den videnskabelige forklaring på, at foråret er så fedt? Og hvorfor lugter det hele af jord?
forårsquiz hvorfor er foråret så nice

JAA MAND, FORÅR! Nu kommer hele verden spirrende frem igen, og du kan sikkert mærke det på humøret. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

JAA MAND, FORÅR! Nu kommer hele verden spirrende frem igen, og du kan sikkert mærke det på humøret. (Foto: Shutterstock/Videnskab.dk)

Det kan godt føles, som om hele verden vender tilbage om foråret.

Græsset kommer op af jorden, hvor det har gemt sig for kulden. Køerne danser ud på græsset igen, og blomsterne folder sig ud.

Selv vi mennesker strømmer glade udenfor, og inden længe kan du hoppe i sommerkjolerne eller vise de lækre mandestænger frem i et par af dine yndlingsshorts. 

Der findes et væld af videnskabelige forklaringer på alle de sansninger, foråret bringer frem i os. Du kan teste dig selv i Videnskab.dks Store Forårsquiz og se, om du har styr på, hvad der sker ude i naturen og inde i dig. 

Skal du lige få ordentlig knald på forårsstemningen, kan du høre en ganske smuk version her af Alberte Windings 'Lyse Nætter', hvor Pigekoret synger vand op i øjnene på en fuld koncertsal. 

Hvis du som os på redaktionen elsker quizzer, er der rigeligt at komme efter i arkivet, som du findet her. 

Du kan blandt andet teste din viden om vitaminer, hukommelse eller menneskets bedste ven. 

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk