Eftersøgte snegle-mage i hele verden: Nu vil de ikke parre sig
Kilde: 
19 maj 2017

Det er næsten svært at tro, når man hører det, men en vis venstrevendt snegl fik sidste år verdensomspændende hjælp til at finde en mage. Men de to potentielle bejlere, som eftersøgningen gav, er i stedet begyndt at parre sig med hinanden. 

Det skriver NPR.org

Problemet er, at snegle ikke kan finde hinandens parringsorganer, hvis deres sneglehuse ikke snor samme vej, og langt de fleste snegle har et højrevendt sneglehus.

Det gav problemer for sneglen Jeremy, der er venstrevendt, og forskere fra University of Nottingham indledte derfor en eftersøgning efter en venstrevendt mage til Jeremy sidste år.

Den gav dobbelt pote, og en snegleavler fra Mallorca i Spanien sendte en snegl, der ellers skulle have været på middagsbordet, af sted til forskerne, mens en snegleentusiast fra Ipswich i England udlånte sin venstrevendte kæledyrssnegl til en parringsdans med den ensomme Jeremy. 

De to nye snegle – Tomeu og Lefty – blev derefter nedkølet sammen med Jeremy for at efterligne den vinterdvale, som snegle normalt går i.

Men da de blev vækket til foråret, var det ikke ensomme Jeremy, der fik opmærksomheden fra sine nye venner Tomeu og Lefty. I stedet begyndte de to at parre sig med hinanden og har ind til videre lavet tre portioner æg – mere end 170 babysnegle med hinanden. 

»Jeremy står 'shell-shocked' tilbage,« lyder det humoristisk fra University of Nottingham

Forskernes plan var at undersøge, om venstresnoede snegle, der parrer sig med hinanden, også får venstresnoede snegle, og der er det lige meget, om det er Jeremy eller de to andre snegle, der parrer sig.

Ind til videre ser det ud til, at det ikke er tilfældet, men forskerne fortsætter med at formere sneglene for at se, om det kommer til udtryk i senere generationer. 

Nu er Lefty blevet sendt hjem til sin ejer i Ipswich, og forskerne håber derfor, at Jeremy og Tomeu vil parre sig i stedet, så Jeremy kan få lidt oprejsning. 

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.