Drone-fotokonkurrence: Se årets flotteste billeder taget fra oven
Se de dramatiske og smukke billeder, som nåede til tops i konkurrencen Drone Photo Awards 2020’s dyrelivskategori.
smukke dyrebilleder fugle hejrer Drone Awards 2020 Dmitrii Viliunov

‘Where Herons Live’: Årets vinderbillede, taget af Dmitrii Viliunov. Selvom hejrer ofte ses i søer og moser på rov efter byttedyr i vandet, bor de højt over landjorden i trætoppene. På billedet ses to forskellige hejrearter, sølvhejren og fiskehejren, leve side om side. (Foto: Dmitrii Viliunov/DPA 2020)

‘Where Herons Live’: Årets vinderbillede, taget af Dmitrii Viliunov. Selvom hejrer ofte ses i søer og moser på rov efter byttedyr i vandet, bor de højt over landjorden i trætoppene. På billedet ses to forskellige hejrearter, sølvhejren og fiskehejren, leve side om side. (Foto: Dmitrii Viliunov/DPA 2020)

Dyrelivsfotografi er en gammel og stolt disciplin, som med få undtagelser har været bundet til landjorden eller vandet.

Men disciplinen har fået nyt liv med fremkomsten af droner som allemandseje.

Dronerne har åbnet for et utal af nye perspektiver, hvorfra naturen kan beskues og beundres. 

I nogle tilfælde bliver velkendte motiver transformeret til noget helt nyt, når de beskues fra oven, og i andre bruges dronernes manøvredygtighed til at fotografere ting, som normalt er udenfor vores rækkevidde, som med vinderbilledet.

Drone Photo Awards fejrer årets bedste dronebilleder i forskellige kategorier og er en del af Siena International Photo Awards, som afholdes i Siena i Italien. 

Fotografierne fremvises i byens naturhistoriske museum som del af ‘Above Us Only Sky-udstillingen’ frem til 29. november. 

Hvis ikke man kan nå ned og se fotografierne inden da, og det kan der være mange gode grunde til for tiden, så kan man også se dem nedenfor. 

djævlerokkehajer smukke naturbilleder

‘Munk’s Mobula Rays Schooling’: Andenpladsen gik til dette billede, taget af Mark Carwardine. Djævlerokkerne i dette billede, af arten Mobula munkiana, er samlet i tusindvis og svømmer alle i samme cirkulære mønster. (Foto: Mark Carwardine/DPA 2020)

næsehorn naturbilleder smukke

‘An Afternoon Drink’, af Rajarshi Banerji. Et indisk næsehorn tager en slurk ved et vandhul. Med tørtidens fremmarch bliver der længere og længere mellem græs og vand, hvilket tvinger næsehornet til at søge nye steder. (Foto: Rajarshi Banerji/DPA 2020)

skovsti ovenfra dronebilleder smuk natur

‘Forest Path’ af Mehmet Aslan. Den efterårsprægede skov påtager sig et næsten abstrakt udseende fra oven, mens en flok får snor sig efter en hyrde. (Foto: Mehmet Aslan/DPA 2020)

babysæler i tang naturbilleder droner

‘Baby Elephant Seals’ af Scott Portelli. De unge søelefanter slænger sig i tanget, hvor de formentlig er i relativ sikkerhed fra rovdyr. (Foto: Mehmet Aslan/DPA 2020)

flamingo smukke naturbilleder

‘Flamingo Canvas’ af Thomas Vijayan. Flamingoerne er på jagt efter alger i den lavvandede sø og efterlader et tydeligt spor bag sig. (Foto: Thomas Vijayan/DPA 2020)

smukke naturbilleder krokodiller

‘Ring of crocodiles’ af Adnan Asif. Billedtitlen siger næsten det hele: disse krokodiller ligger afventende i en ring. (Foto: Adnan Asif/DPA 2020)

bøfler i vand smukke billeder

‘Homecoming’ af Mehmet Aslan. En bøffelhjord på vej gennem en sø til et tilflugtssted, hvor dyrene vil tilbringe natten. (Foto: Mehmet Aslan/DPA 2020)

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om Hubbles utrolige billeder her.