Dit humør påvirker muligvis din kat, mere end du tror
Kilde: 
26 februar 2019

Er din kat sur, arrogant eller doven? Så skal du måske se lidt indad.

Britiske forskere har i et nyt studie fundet en sammenhæng mellem katteejeres personlighed og deres katte, skriver the Telegraph.

Et andet studie, som Videnskab.dk netop har skrevet om, peger også på, at der findes en lignende sammenhæng mellem hundeejere og deres hundes opførsel.

LÆS OGSÅ: Derfor er katte kræsne

I det nye kattestudie blev mere end 3.000 katteejere spurgt ind til deres personlighed samt deres kats adfærd, helbred og livsstil.

Forskerne sammenkørte herefter svarene og fandt ud af, at der var en overraskende korrelation mellem katteejernes personlighedstræk og kattenens velbefindende.

For eksempel havde de katteejere, der beskrev sig selv som neurotiske, i højere grad katte med adfærdsproblemer.

På den anden side viste deres undersøgelse også, at katteejere, der var i mere mental balance, havde katte, der var roligere, gladere og sundere.

LÆS OGSÅ: Katte plager til de får deres vilje

En af forskerne bag studiet, postdoc ved Nottingham Trent University, Lauren Finka, mener, at det skal ses som et udtryk for, at vores velbefindende eller mangel på samme smitter af på kattene, fortæller hun til the Telegraph.

Hun fastslår samtidig, at mere forskning er nødvendigt for at kunne underbygge denne ide.

Indtil videre har man kun fundet en statistisk sammenhæng - en såkaldt korrelation. Læs mere om forskellen på korrelation og kausalitet her.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS One.

LÆS OGSÅ: Sådan har kattene erobret verden

LÆS OGSÅ: Vikingerne tog katte med på deres rejser

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.