Din stue er zoologisk have for småkryb
Kilde: 
13 november 2017

Hvis du bor i hus, og hvis din stue har god adgang til det udendørs, så er det også her, du vil finde flest forskellige småkryb. Det konkluderer et nyt amerikansk studie, ifølge theverge.com.

Desuden fandt forskerne også flere forskellige småkryb som mider og edderkopper i stuer med gulvtæppe, fortæller de i et studie i tidsskriftet Scientific Reports.

I studiet tog forskerne hjem til 50 husstande i delstaten North Carolina og analyserede alsidigheden, ikke antallet, af småkryb.

  • Forskerne fandt i alt 47 forskellige familier af harmløse småkryb - blandt andet sølvfisk, støvlus, bananfluer og mariehøner.
  • Skadedyr som væggelus, termitter og lopper var sjældnere.
  • Renligheden af husene havde ingen indflydelse på, hvor mange forskellige småkryb forskerne fandt.
  • Huse med hund havde en anelse flere forskellige småkryb, hvor det omvendte var tilfældet i huse med kat.

Studiet har dog også svagheder, skriver theverge.com. Med 50 husstande, er studiet forholdsvis lille, og så kan man ikke læse sig til, hvordan forskerne advarede beboerne om, at de ville komme forbi.

Dermed er det heller ikke til at sige, om nogle af beboerne havde tendens til at rydde op og gøre rent, før forskerne kom forbi.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.