Dansk tværfaglig forskning får 212 millioner kroner fra Det Europæiske Forskningsråd

Det Europæiske Forskningsråd belønner 37 internationale forskningsprojekter med de såkaldte ’Synergy Grants’.

Forskere fra Danmark deltager i fem projekter, hvor to af dem tager livtag med klimaforandringerne, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Synergibevillingerne bliver givet til grupper af to-fire forskere, der kan skabe synergi ved at arbejde sammen og kombinere forskellige færdigheder og forskningsområder for at opnå excellente og banebrydende forskningsresultater.

De fem projekter med dansk deltagelse dækker forskellige videnskabsområder som faststoffysik, sundhedsteknologi og klimaforskning.

Udover at bevillingerne er en stor anerkendelse, så er de økonomisk også med til at sikre, at forskerne kan forfølge deres banebrydende forskningsidéer via lange projekter på seks år.

»Det gør mig så stolt, at dansk forskning er med helt fremme i feltet i den internationale forskningsverden. Det er vigtigt, at vi samarbejder på tværs af grænser og løfter de store samfundsmæssige udfordringer i flok,« siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ifølge pressemeddelelsen.

fghs

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.