Casestudie: Lægerne fandt en levende rundorm i halsen på 25-årig kvinde
1880

Ormen var stadig i live, da lægerne fiskede den op, skriver The Guardian. Foto: Sho Fukui/Takahiro Matsuo/Nobuyoshi Mori/American Journal of Tropical Medicine and Hygiene

Ormen var stadig i live, da lægerne fiskede den op, skriver The Guardian. Foto: Sho Fukui/Takahiro Matsuo/Nobuyoshi Mori/American Journal of Tropical Medicine and Hygiene

Kilde: 
14 juli 2020

Det var en noget ubehagelig overraskelse, der ventede lægerne, da de kiggede ned i svælget på en 25-årig japansk kvinde, som beklagede sig over vedvarende smerter i halsen.

Et nærmere eftersyn viste nemlig, at en 38 millimeter lang - og levende - rundorm havde fundet vej til kvindens hals og sat sig omkring hendes venstre mandel.

Det skriver The Guardian på baggrund af et nyt studie, der er publiceret i tidsskriftet American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Rundormen blev fjernet med en pincet, og ifølge The Guardian hjalp det lille indgreb på kvindens symptomer.

Det var i larvens tredje stadie, at kvinden havde spist den i forbindelse med indtagelsen af den japanske ret sashimi bestående af rå fisk, skriver det britiske medie. 

Og det er ikke et enkeltstående tilfælde. Ifølge forskerne bag studiet opleves det på verdensplan, at der kommer flere patienter med rundorm omkring mandlerne, hvilket ifølge dem kan tilskrives, at markedet for sushi og sashimi er vokset markant de seneste år.

Ormen kan imidlertid også ende omkring mandlerne på et menneske ved at indtage råt eller ikke gennemstegt kød, skriver The Guardian.

Studiet er publiceret i American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.