Forskere pustede delfin-penisser op og penetrerede døde delfin-vaginaer
Kilde: 
11 oktober 2017

Hvordan bliver man klogere på parringsakten for undervandsdyr som delfiner, marsvin og sæler, når akten foregår under vand, og de ikke ligefrem er begejstrede for dele den med andre?

Det har Dara Orbach, biolog og post. doc. ved Dalhousie University i Canada, fundet en kreativ løsning på, skriver newsweek.com.

Man flytter naturligvis bare selve akten ind i laboratoriet og rekonstruerer den med de nødvendige anatomiske værktøjer.  

Dara Orbach fik fat i nedfrosne kønsorganer fra forskellige delfinarter som øresvin og almindelige kortnæbbede delfiner, marsvin og sæler.

Næste problem bestod i at rekonstruere akten. Havpattedyrene har en penis, der er meget forskellig fra menneskers, og den er derfor svær at pumpe op i en erigerede størrelse.

For at sætte nok med pres på den modstandsdygtige penis pumpede Dara Orbach saltvand ind i penisserne med hjælp fra nitrogen.

På den måde lykkedes det altså at rekonstruere parringsakten så naturligt som muligt, og samtidig kunne de skabe nogle 3D-modeller af akten.

Arbejdet har gjort det muligt at lave en sammenligning de forskellige kønsorganer og deres match.

Almindelige kortnæbbede delfiners og sælers kønsorganer er forholdsvis enkle, mens marsvin og øresvin har forholdsvis komplekse penisser med bøjede hoveder og vaginaer med hemmelige blindgyder, der kan holde penissen fast.

»Det havde vi ikke kunnet finde ud af, hvis vi ikke rent faktisk puttede penisserne ind i vaginaerne og så på dem,« fortæller Dara Orbach.

Studiet er publiceret i det videnskabelige tidsskrift ‘Proceeding of the Royal Society B’.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.