Biolog: Liderlige tudser red rundt på pytonslange

En australsk pytonslange fik for nylig kærligheden at føle, fortæller en biolog. Video: Guardian News

En australsk pytonslange fik for nylig kærligheden at føle, fortæller en biolog. Video: Guardian News

Kilde: 
02 januar 2019

Det var måske noget så banalt som lysten til at parre sig, der for nylig fik en mindre flok australske agatudser til at tage sig en tur på en uforvarende pytonslange. Det skriver The Guardian.

Australske Paul Mock fangede episoden under et voldsomt stormvejr i den afsidesliggende by Kununurra i det vestlige Australien.

Stormen havde givet byen næsten 70 millimeter regn, og Paul Mock var ude for at se, om den nærliggende dæmning kunne holde stand imod vandmasserne.

Det var her, at han opdagede den 3,5 meter lange pytonslange, der flygtede fra den stigende vandstand sammen med sine passagerer.

»Han var bogstaveligt talt på vej i fuld fart hen over græsset med frøerne hængende på,« fortæller Paul Mock til The Guardian.

Paul Mock offentliggjorde sin opdagelse på Twitter, og hans egen teori var, at tudserne havde fået et lift på slangen for at undslippe den lokale oversvømmelse.

Næste morgen kommenterede biologen Jodi Rowley dog, at der nærmere var tale om en hel masse 'meget' liderlige agatudser, der gav slangen lidt kærlighed.

»Hanlige agatudser lader sig nemt rive lidt med. Denne FANTASTISKE video minder mig om dengang, jeg fandt en agatudse i færd med at parre sig med en rådden mango i det nordlige Queensland,« skrev Jodi Rowley, der er tilknyttet Australian Museum Research Institute senere på Twitter.

Sidenhen har den australske biolog brugt den pludselige mediedækning til at undervise offentligheden i frøernes sexvaner under de to ledsagende hashtags #frog og #sex.

For eksempel er nogle arter 'polyandriske', skriver biologen i et nyt Twitter-opslag.

Hunnerne kan med andre ord parre sig med to hanner på en gang, og begge hanner er med til at befrugte æggene.

Desuden er der hele syv kendte sexstillinger for frøer, oplyser den australske biolog.

De omfatter blandt andet en stilling, hvor hannen sidder overskrævs på hunnens hoved, og en »uafhængig« stilling, hvor frøerne vender hovedet hver sin vej og kun har bagdelen forbundet med hinanden.

Agatudser betragtes som invasive skadedyr i den tropiske del af det nordlige Australien, og i løbet af de seneste årtier har de gjort stor skade på lokale økosystemer og indfødte arter, skriver The Guardian.

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.