Billedserie: Se opsendelsen af SpaceX-raketten med astronauter ombord
nasa spacex crew 1 opsendelse cover

Crew-1, som missionen hedder, er et samarbejde mellem NASA og SpaceX og er anden gang, en privat virksomhed sender astronauter ud i rummet. (Foto: NASA)

Crew-1, som missionen hedder, er et samarbejde mellem NASA og SpaceX og er anden gang, en privat virksomhed sender astronauter ud i rummet. (Foto: NASA)

Kilde: 
16 november 2020

Den private rumfartsvirksomhed SpaceX sendte natten til 15. november fire astronauter mod den Internationale Rumstation (ISS).

Det skriver CNN.

Ombord på SpaceXs Dragon-rumkapslen er NASA-astronatuterne Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker samt Soichi Noguchi fra Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA).

Astronauterne vil tilbringe seks måneder på rumstationen, før de vender tilbage mod Jorden. 

Det er anden gang, at SpaceX har opsendt mennesker. Første gang var i maj under en testmission, hvor to astronauter blev sendt mod ISS ombord på Dragon-fartøjet.

Det nye hold ankommer til ISS 17. november kl. 5 om morgenen dansk tid. Hvis man tilfældigvis er oppe til den tid, kan man følge med live fra ISS på NASA’s YouTube-livestream.

Her i livestreamen kan du følge med når Dragon-fartøjet når ISS, 17. november kl. 5 om morgenen dansk tid. (Video: NASA)

Nedenunder kan du se nogle af de fascinerende billeder, som blev taget i forbindelse med opsendelsen.

nasa spacex falcon 9 crew 1

Falcon 9-raketten, også fremstillet af SpaceX, med Dragon-rumkapslen i spidsen, køres i stilling ved Kennedy Space Center aftenen før opsendelsesdagen. (Foto: NASA)

Falcon 9-raketten på affyringsplatformen ved Launch Complex 39A. (Foto: NASA)

Astronaut Michael Glover sætter et klistermærke med missionens logo over døren til besætningskvarteret, en tradition før opsendelser. (Foto: NASA)

Japanske Soichi Noguchi ved højt mod, mens besætningen gør klar til at blive transporteret til rumraketten. (Foto: NASA)

Et udateret billede af besætningen ombord på Dragon-fartøjet. (Foto: SpaceX)

Kontrolrummet, der blev brugt til opsendelsen, som set på NASA’s livestream. (Foto: NASA)

Liftoff. Falcon-9 raketten forlader Jorden, med kurs mod ISS. (Foto: NASA)

cll

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.