Ældgammel skov fundet på bunden af gigantisk hul i Kina
grotte

Jordfaldshullet måler 192 meter i dybden. (Foto: Guangxi-forskerteam) 

Jordfaldshullet måler 192 meter i dybden. (Foto: Guangxi-forskerteam) 

Kilde: 
24 maj 2022

På bunden af et jordfaldshul i Kina har forskere opdaget en ældgammel skov med træer, der måler op til 40 meter i højden.

Og det kan meget vel være, at skoven gemmer på hidtil ukendte plante- og dyrearter. 

Det skriver The Guardian. 

Den uopdagede skov blev i første omgang fundet af gruppe grotte-udforskere, der var i gang med at undersøge et større jordfaldshul i Guangxi-regionen i det sydlige Kina. 

Hullet måler 306 meter i længden, 150 i bredden og 192 meter fra top til bund, skriver The Guardian. 

En af de tilknyttede forsker, Chen Lixin, ingeniør ved Institute of Karst Geology, fortæller til et kinesisk statsmedie, at de efter flere timers arbejde blev mødt af tæt underskov på bunden, der gik til skulderhøjde. 

»Jeg ville ikke blive overrasket over at finde ud af, at der findes arter i disse huler, som aldrig er blevet rapporteret eller beskrevet af videnskaben før nu,« sagde Chen Lixin, ifølge The Guardian.

Det er ikke uset, at skovvækst trives i huller, og som oftest er det dannet af grundvandets opløsning fra selve sten-fjeldet.

Denne gang er der dog tale om et sjældent fund, lyder det fra forskerne, idet det grotten er meget dyb og med høje træer, beretter The Guardian. 

rf

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.