2016 gennem kameralinsen: Se videnskabens bedste billeder
2016 bød på mange flotte og fascinerende billeder fra videnskabens verden. Se her, hvilke tidsskriftet Nature mener er årets bedste.

Når vi går helt tæt på, kan en del af en lille billes ben vise sig at se helt fantastisk ud. 

Vender man kameraet den modsatte vej og ser ud i rummet, kan Mælkevejens galakser afsløre sine glødende radiobølger og tilsvarende fascinere den, hvis hjerte banker bare lidt for videnskaben.

Forskning byder på mange smukke, vilde og sære billede, og derfor har Nature samlet et udpluk af de mest fascinerende af slagsen fra året der gik. Dem kan du se i galleriet ovenfor.

Gennemsigtige mus og Jorden fra rummet

Her kan du blandt andet se, hvilke billeder forskere har fået ud af en ny teknik, hvor de kan se igennem mus og andre gnavere for at undersøge deres nervesystem nærmere.

Du kan også se en enorm stødtand fra en mammut, som levede for mange tusinder af år siden. Tanden er gravet frem fra permafrosten, og det ældgamle elfenben er i dag så værdifuldt, at det bliver udvundet og solgt videre ulovligt.

Når vi taler om videnskaben i billeder, er det svært at komme udenom rummet. Vi får blandt andet en udsigt fra Den Internationale Rumstation, hvor lysende byer langt langt borte afslører menneskelig aktivitet på Jorden.