15 unge forskere tildelt Villum Young-bevillinger

15 unge forskere med en baggrund i teknisk eller naturvidenskabelig forskning kan i år kalde sig 'Villum Young Investigators'.

Med den titel følger 7 og 10 millioner kroner fra Villum Young Investigator-programmet og en mulighed for at danne forskningsgrupper.

I år breder forskernes genstandsfelter sig fra måling af universets ekspansionshastighed til koreograferede it-systemer og aktive materialers rolle i nogle af livets vigtigste biologiske processer.  

»Programmet er blevet til ud fra et ønske om at skabe de bedste rammer omkring den bedste forskning. Det skal give de unge talenter en platform for udvikling og afprøvning af deres egne ideer samt muligheden for at sammensætte egne forskergrupper,« fortæller forskningsdirektør i VILLUM FONDEN Thomas Bjørnholm i en pressemeddelelse.

Villum Young Investigator-programmet har siden 2011 støttet unge forskere og uddelt over en milliard til 165 forskere fra mange forskellige danske universiteter.

Modtagerne i år er valgt af en pulje på 199 ansøgere. 

»Igennem programmet har vi som almennyttig fond fokus på at bidrage til både den excellente forskning og til etableringen og udviklingen af et forskningsmiljø i international topklasse. En opgave vi løser i tæt samarbejde med universiteterne,« slutter Thomas Bjørnholm. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.


Det sker