Se engelskgræs i blomst
Lige nu står engelskgræs i blomst i en lang, smal stribe ved vejkanten mange steder i landet.

Hvis du holder øje med vejkanten i disse dage, kan du se planten engelskgræs stå i blomst. De smukke lyslilla blomster ses kun helt ude i rabatten – ikke i grøften eller inde på marken – og de har bredt sig meget de seneste år.

Det er selvfølgelig et lidt besynderligt udbredelsesmønster at vokse i smalle striber langs veje, men det hænger sammen med, at engelskgræs egentlig er en strandplante. Den er tilpasset barske betingelser med vindsus, salt og dårlig jord, som de fleste andre planter ikke kan klare. Det er grunden til, at den trives fint i gruset i rabatten langs de mest saltede veje.

Arten engelskgræs Armeria maritima findes også i en underart, der kaldes vej-engelskgræs – i modsætning til strand-engelskgræs – men det er altså strand-engelskgræsset, man oftest finder langs vejen. Engelskgræs er for øvrigt noget af det bedste til at flette blomsterkranse af, men pas på bilerne, når du plukker.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.