Verdens største træer stopper aldrig med at vokse
Forskere er klatret til tops og har gjort overraskende nye opdagelser om verdens største træ, mammuttræet i Sierra Nevada. Se de flotte billeder her.

 

Mammuttræet (Sequoiadendron giganteum) kan blive ligeså højt som en 20 etagers bygning og er blandt de ældste nulevende organismer på planeten. Hvis man måler i masse, er mammuttræet verdens største.

Ved at klatre op i det største træ og måle mere nøjagtigt end nogensinde gjort før, har forskeren Stephen Sillet og hans kollegaer ved Humboldt State University nu fundet ud af, at disse enorme træer aldrig nogensinde stopper med at vokse.

Det skriver National Geographic.

Faktisk ser det ud til, at kæmpetræerne vokser hurtigere og med større kraft med alderen. Det er stik imod tidligere antagelser, som gik ud på, at træerne ville vokse langsommere, jo ældre de blev.

I galleriet ovenfor kan du se billeder af de imponerende kæmpetræer i Sierra Nevada. I videoen nedenfor kan du følge Stephen Sillet i hans farefulde job og høre ham fortælle mere om de fascinerende giganttræer.

Videoen er produceret af National Geographic Channel.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.