Tag med på musikalsk rumrejse
Videnskab.dk og Symphony of Science tager dig med på en en musikalsk rejse ud i universet for at se og høre lidt om planeterne i vores solsystem.

For nylig tog Videnskab.dk dig med på en musikalsk rejse ned i universets mindste partikler. Denne gang går det den anden vej, når vi drager ud mellem planeterne og universets uendelige vidder.

Symphony of Science har lånt nogle af verdens mest berømte rumforskeres ord og komponeret et luftigt, sfærisk lille kunstværk, der kan gøre os lidt klogere på vores solsystem.

Er du træt at læse om Solen, Merkur og Saturn i gamle, støvede bøger, kan Symphony of Science måske hjælpe lidt på kedsomheden.

Hvem er forskerne?

Neil deGrasse Tyson
Neil deGrasse Tyson er amerikansk astrofysiker og videnskabsformidler. Han leder det kugleformede Hayden Planetarium ved Rose Center for Earth and Space under American Museum of Natural History i New York City, hvor han også er forskningsmedarbejder i Afdelingen for Astrofysik.

Siden 2006 har han været vært for det videnskabelige undervisningsprogram 'NOVA scienceNOW', og hans mange gæsteoptrædener i diverse populære talkshows har gjort ham til et kendt ansigt i USA.

Brian Cox
Brian Cox er partikelfysiker og professor ved University of Manchester. Han arbejder til daglig på det 2.000-mand store ATLAS-projekt ved CERN i Schweitz - det ene af de to projekter, der søger efter den såkaldte Higgs-partikel, og som for nylig præsenterede nye målinger.

De ord og billeder, Brian Cox optræder i i denne video, stammer fra et af de mange tv-programmer om videnskab, Cox har været vært for på BBC, der har gjort ham kendt og populær som videnskabsformidler i Storbritannien.

Carolyn Porco
Carolyn C. Porco er amerikansk planetforsker, der primært er kendt for sin udforskning af det ydre solsystem i forbindelse med de berømte Voyager-missioner i 1980'erne. I skrivende stund arbejder hun på et projekt, der udforsker Pluto, og leder Cassini-missionen, hvis satelit er i kredsløb om Saturn, hvis ringe hun er ekspert i.

Carolyn Porco har været medforfatter på over 100 videnskabelige artikler. Hun er en hyppig og populær foredragsholder og har modtaget adskillige priser for sine bidrag til videnskaben og dens udbredelse i offentligheden.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.