Sponseret af Danish Science Factory

Videnskab.dk samarbejder med Danish Science Factory.

Stem: Hvem har den vildeste idé?
Skolelever dyster om at finde på den bedste, mest originale idé. Hvem, synes du, skal vinde?

Nye idéer og tanker er brændstoffet i al god videnskab. Og selvom kun de færrreste af os kan spytte nye, geniale opfindelser ud på samlebånd ligesom Leonardo da Vinci, så er Danmark fyldt med innovative unge hjerner.

Bare se i galleriet ovenfor. Der præsenterer vi finaledeltagerne i konkurrencen "Min Vildeste Idé".

"Min Vildeste Idé" er en individuel konkurrence for elever i 0.-9. klasse, hvor de på en A3-side beskriver en god idé, de har fået til en opfindelse eller et videnskabeligt tiltag.

Vinderen udpeges af en jury og kåres ved udstillingen Science i Forum, der afholdes 26.-28. april i København. Udover æren modtager vinderen 10.000 gode danske kroner til klassekassen. Præmien overrækkes af H.K.H. Prins Joachim.

Men vi vil også være med her på Videnskab.dk. Derfor kårer vi læsernes egen favorit blandt finalisterne - og du skal være med til at finde vinderen: 

  1. Kig idéerne igennem i galleriet
  2. Stem på din favorit i boksen nedenfor

Vi trækker lod om en Videnskab.dk-t-shirt blandt alle, der stemmer og offentliggør vinderen her på Videnskab.dk d. 24. april.

Science i Forum

Science i Forum er tre dage med gratis science til alle. Der vil være en stor udstilling og sceneshows med blandt andre Kaare og Emil fra Store Nørd. Desuden kåres vinderne af den landsdækkende talentkonkurrence Unge Forskere.

Science i Forum arrangeres af Danish Science Factory.

Afstemningen slutter 23. april
 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk