Smukke fotos: Zoolog har øjenkontakt med savannens vilde dyr
En ny fotoudstilling kigger Afrikas vilde dyr dybt i øjnene og har fanget deres silhuetter i savannens barske skønhed.

Med det ene øje lukket og det andet opmærksomt stirrende gennem kameralinsen, har zoolog og dyrefotograf Mogens Trolle fået øjenkontakt med Afrikas vilde dyr.

Det er der kommet 65 portrætter ud af, hvoraf en del er vist i galleriet herover. Billederne er blevet til i løbet af 2013, hvor Mogens Trolle rejste gennem Sydafrika, Namibia og Botswana.

Hele 65.000 billeder kom der ud af de mange timer brugt på at vente, indstille kameraet og trille rundt på støvede sandveje.

Magiske øjeblikke fanget med kamera

»Ligesom mennesker har vilde dyr en privatsfære, men engang imellem får man lov til at komme helt tæt på. Er man heldig, får man oven i købet øjenkontakt. Det er disse for mig magiske øjeblikke, hvor man får et glimt af dyrenes "personlighed", jeg forsøger at fange i mine billeder,« siger Mogens Trolle i en pressemeddelelse.

Mogens Trolle er til daglig zoolog ved Statens Naturhistoriske Museum, men i hele 2013 var han udstationeret i det sydafrikanske. 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.