Smukke fotos: Zoolog har øjenkontakt med savannens vilde dyr
En ny fotoudstilling kigger Afrikas vilde dyr dybt i øjnene og har fanget deres silhuetter i savannens barske skønhed.

Med det ene øje lukket og det andet opmærksomt stirrende gennem kameralinsen, har zoolog og dyrefotograf Mogens Trolle fået øjenkontakt med Afrikas vilde dyr.

Det er der kommet 65 portrætter ud af, hvoraf en del er vist i galleriet herover. Billederne er blevet til i løbet af 2013, hvor Mogens Trolle rejste gennem Sydafrika, Namibia og Botswana.

Hele 65.000 billeder kom der ud af de mange timer brugt på at vente, indstille kameraet og trille rundt på støvede sandveje.

Magiske øjeblikke fanget med kamera

»Ligesom mennesker har vilde dyr en privatsfære, men engang imellem får man lov til at komme helt tæt på. Er man heldig, får man oven i købet øjenkontakt. Det er disse for mig magiske øjeblikke, hvor man får et glimt af dyrenes "personlighed", jeg forsøger at fange i mine billeder,« siger Mogens Trolle i en pressemeddelelse.

Mogens Trolle er til daglig zoolog ved Statens Naturhistoriske Museum, men i hele 2013 var han udstationeret i det sydafrikanske. 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk