Se 'verdens grimmeste insekter'
Konkurrencen om at kåre verdens klammeste insekt er skudt i gang af et universitet i USA. Se billederne af de 10 frontløbere her, hvis du er klar på en gruopvækkende oplevelse.

Hvis du tror, at du har set klamme insekter, kan dette måske få dig på andre tanker: Arizona State University har samlet det, de kalder de 10 grimmeste af slagsen og laver nu en afstemning om, hvilket insekt der er absolut mest frastødende.

Med i konkurrencen er for eksempel gødningsbillen, snyltehvepsen og nymfetægen, og du skal nok bare være glad, hvis du aldrig har mødt nogle af dem i virkeligheden.

Stem på den klammeste

Du kan deltage i konkurrencen 'Ugly Bug Contest' frem til 15.  december ved at klikke ind på Arizona State University's hjemmeside og stemme. Kriterierne er ligetil - det insekt, der giver dig den voldsomste opkastfølelse, skal have din stemme.

I skrivende stund fører bønnebillen (første billede) med 35,4 procent af stemmerne, blomsterbillen ligger på en andenplads med 26,1 procent og på tredjepladsen ligger nymfetægen med 12,9 procent af stemmerne.

Se de i øvrigt flotte billeder af de 10 udvalgte insekter i billedhjulet ovenfor - hvis du tør.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk