Se 'verdens grimmeste insekter'
Konkurrencen om at kåre verdens klammeste insekt er skudt i gang af et universitet i USA. Se billederne af de 10 frontløbere her, hvis du er klar på en gruopvækkende oplevelse.

Hvis du tror, at du har set klamme insekter, kan dette måske få dig på andre tanker: Arizona State University har samlet det, de kalder de 10 grimmeste af slagsen og laver nu en afstemning om, hvilket insekt der er absolut mest frastødende.

Med i konkurrencen er for eksempel gødningsbillen, snyltehvepsen og nymfetægen, og du skal nok bare være glad, hvis du aldrig har mødt nogle af dem i virkeligheden.

Stem på den klammeste

Du kan deltage i konkurrencen 'Ugly Bug Contest' frem til 15.  december ved at klikke ind på Arizona State University's hjemmeside og stemme. Kriterierne er ligetil - det insekt, der giver dig den voldsomste opkastfølelse, skal have din stemme.

I skrivende stund fører bønnebillen (første billede) med 35,4 procent af stemmerne, blomsterbillen ligger på en andenplads med 26,1 procent og på tredjepladsen ligger nymfetægen med 12,9 procent af stemmerne.

Se de i øvrigt flotte billeder af de 10 udvalgte insekter i billedhjulet ovenfor - hvis du tør.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.


Det sker