Se smukke billeder af Grønlands dyr
I en ny bog beskriver en af Danmarks førende pattedyrseksperter Grønlands rige dyreliv i ord og billeder. Et dyreliv, der er helt unikt og værd at værne om.

De ekstreme forhold på Grønland har skabt et unikt dyreliv, der ikke findes nogen andre steder i verden. Grønland er et af de nordligste steder, hvor der findes dyr, og kulden og den ti måneder lange vinter har tvunget de forskellige dyr til at tilpasse sig et liv på kanten af, hvad der er fysisk muligt.

Det har én af Danmarks førende pattedyrseksperter, zoolog Mogens Trolle, der er forfatter, naturfotograf og ansvarlig for publikumsformidling ved Statens Naturhistoriske Museum, skrevet en rigt illustreret bog om.

»Jeg har været fascineret af Grønlands dyreliv, lige siden jeg var barn. Jeg tror, jeg bliver fascineret af, at dyrene er tilpasset ekstremer. Og så lever de grønlandske dyr tilmed i et landskab, der på samme tid er smukt og barsk,« siger Mogens Trolle.

De fleste af bogens billeder er taget af den prisvindende danske naturfotograf Uri Golman, der er specialiseret i at tage billeder i Arktis.

Billeder og fakta om Grønlands dyr

Bogen indeholder omkring 200 billeder og en masse fakta om de fascinerende dyr. Vidste du for eksempel, at Grønland rummer de dyr med den længste levealder (grønlandshvalen), den varmeste pels (polarræven) og den længste vandring på et år (isbjørnen)?

Mange af de smukke dyr i bogen er truet af eksempelvis klimaforandringer. I bogen kan man se de enkelte dyrs status på listen over truede arter.

I billedgalleriet ovenfor kan du se nogle af de flotte billeder fra bogen og læse mere om de hårdføre dyr på, under og over isen.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om astronautens foto af polarlys, som du kan se herunder.


Det sker