Se smukke billeder af Grønlands dyr
I en ny bog beskriver en af Danmarks førende pattedyrseksperter Grønlands rige dyreliv i ord og billeder. Et dyreliv, der er helt unikt og værd at værne om.

De ekstreme forhold på Grønland har skabt et unikt dyreliv, der ikke findes nogen andre steder i verden. Grønland er et af de nordligste steder, hvor der findes dyr, og kulden og den ti måneder lange vinter har tvunget de forskellige dyr til at tilpasse sig et liv på kanten af, hvad der er fysisk muligt.

Det har én af Danmarks førende pattedyrseksperter, zoolog Mogens Trolle, der er forfatter, naturfotograf og ansvarlig for publikumsformidling ved Statens Naturhistoriske Museum, skrevet en rigt illustreret bog om.

»Jeg har været fascineret af Grønlands dyreliv, lige siden jeg var barn. Jeg tror, jeg bliver fascineret af, at dyrene er tilpasset ekstremer. Og så lever de grønlandske dyr tilmed i et landskab, der på samme tid er smukt og barsk,« siger Mogens Trolle.

De fleste af bogens billeder er taget af den prisvindende danske naturfotograf Uri Golman, der er specialiseret i at tage billeder i Arktis.

Billeder og fakta om Grønlands dyr

Bogen indeholder omkring 200 billeder og en masse fakta om de fascinerende dyr. Vidste du for eksempel, at Grønland rummer de dyr med den længste levealder (grønlandshvalen), den varmeste pels (polarræven) og den længste vandring på et år (isbjørnen)?

Mange af de smukke dyr i bogen er truet af eksempelvis klimaforandringer. I bogen kan man se de enkelte dyrs status på listen over truede arter.

I billedgalleriet ovenfor kan du se nogle af de flotte billeder fra bogen og læse mere om de hårdføre dyr på, under og over isen.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.