Se planktons svar på julepynt
Videnskab.dk skyder julemåneden i gang med 12 billeder af noget mildest talt alternativt julepynt. På dette tidspunkt af året kommer selv plankton åbenbart i julestemning.

Ho ho ho! Julestemningen har i allerhøjeste grad indfundet sig hos Videnskab.dk, og vi har derfor besluttet at berige jer, kære læsere, med en julekalender, der kommer til at løbe over alle hverdage frem til jul.

I dag bringer vi første kalendergave i rækken. Den består af 12 billeder, taget af en forsker fra University of Plymouth, der studerer mikrobiologiske skabninger i havet. Da forskeren, ph.d. Richard Kirby, gennemgik sine billeder, opdagede han, at der gemte sig et sæsonbestemt tema under havets bølger.

Billederne forestiller - med lidt god vilje - et juletræ, fem guldringe, en nissehue, et julelys, et snefnug, tre klokker, glaskugler, engle, en lanterne, en stjerne, de tre vise mænd og fyrværkeri.

Kom med gode juleforslag

Frem til jul bringer vi flere spektakulære, opsigtsvækkende, øjenåbnende, stemningsfulde og juleglade artikler, som har til formål at udforske julen på alle leder og kanter.

Men vi kan selvfølgelig ikke lave en rigtig god julekalender uden jeres hjælp. Derfor opfordrer vi alle vores trofaste læsere til at skrive ind til redaktion@videnskab.dk, hvis der er et aspekt ved julen, som I brænder efter at få mere videnskabelig indsigt i.

Gode julespørgsmål modtages også meget gerne og kan komme til at indgå som del af julekalenderen i vores 'videnskabsbrevkasse' Spørg Videnskaben.

God jul!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk