Se naturens makabre skønhed
Når videnskabsmænd tager billeder af deres arbejde, kommer der ofte nogle smukke - sommetider barske - motiver ud af det. Det er BMC Ecologys fotokonkurrence bevis på.

Søelefanter i blodig strid, blomsters farverige genitalier og en sniger-hveps. Det er nogle af de smukke vindermotiver i en fotokonkurrence afholdt af det videnskabelige tidsskrift BMC Ecology.

Årets tema var økologiske interaktioner, hvilket har ført en del billeder med sig, der viser naturen fra sin mere makabre side.

Men der er da også mere afdæmpede motiver at finde blandt dommernes favoritter. Du kan blandt andet se bestøvende insekter og kunstige ”lokke-fugle” i galleriet her over.

Fotokonkurrencen afholdes årligt og er kun for folk med tilknytning til en forskningsinstitution. 

Der findes et stort udvalg af den slags konkurrencer, der hylder naturens og videnskabens verden.

Se for eksempel:

Se verdens smukkeste mikroskopbilleder eller Nu er verdens smukkeste naturbilleder kåret

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om det bizarre havdyr her.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk