Se genskabelsen af The Big Bang
Filmfestivalen CPH:DOX viser videnskabsdokumentaren Particle Fever, som tager dig med til CERNs meget omtalte partikelaccelerator, der skal genskabe de forhold, der eksisterede i øjeblikkene efter The Big Bang.

Kom med ned under jorden og følg et af de største videnskabelige forsøg i verdenshistorien. Den chance får du, når filmfestivalen CPH:DOX i november viser videnskabsdokumentaren Particle Fever.

I filmen, som du kan se et uddrag af i videoen her på siden, følger vi en række videnskabsmænd under lanceringen af Large Hadron Collider, CERNs største partikelaccelerator. 

Det centrale mål med LHC er, at eftervise standardmodellen, samt finde eventuelle begrænsninger for den. 

Jagten på de ukendte partikler

Forskerne i Particle Fever fortæller om hvordan standardmodellen er ufuldkommen, og at der er andre partikler derude, som vi ikke har set endnu.

De mener, at de andre partikler er del af en meget større teori, der inkluderer standardmodellen, men som indeholder meget mere.

Du kan læse mere om filmen Particle Fever på CPH:DOXs hjemmeside.

Her kan du også finde andre videnskabsdokumentarer som eksempelvis filmen om Stephen Hawking og filmen om fænomenet tid. Du kan se hele filmfestivalens program her.

CPH:DOX løber af stablen mellem den 7. og den 17. November.

 

Videnskab.dk's julekalender

Fra alle os til alle jer klimanisser: Her er årets grønneste julekalender. Giv julekuglerne et dask for at åbne dagens låge. Du kan følge julekalenderen i Facebook-gruppen RED VERDEN.

Tryk på kuglerne for at åbne lågerne. Når du har åbnet en låge, kan du læse teksten ved at scrolle med musen eller swipe på mobilen.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.