Se genskabelsen af The Big Bang
Filmfestivalen CPH:DOX viser videnskabsdokumentaren Particle Fever, som tager dig med til CERNs meget omtalte partikelaccelerator, der skal genskabe de forhold, der eksisterede i øjeblikkene efter The Big Bang.

Kom med ned under jorden og følg et af de største videnskabelige forsøg i verdenshistorien. Den chance får du, når filmfestivalen CPH:DOX i november viser videnskabsdokumentaren Particle Fever.

I filmen, som du kan se et uddrag af i videoen her på siden, følger vi en række videnskabsmænd under lanceringen af Large Hadron Collider, CERNs største partikelaccelerator. 

Det centrale mål med LHC er, at eftervise standardmodellen, samt finde eventuelle begrænsninger for den. 

Jagten på de ukendte partikler

Forskerne i Particle Fever fortæller om hvordan standardmodellen er ufuldkommen, og at der er andre partikler derude, som vi ikke har set endnu.

De mener, at de andre partikler er del af en meget større teori, der inkluderer standardmodellen, men som indeholder meget mere.

Du kan læse mere om filmen Particle Fever på CPH:DOXs hjemmeside.

Her kan du også finde andre videnskabsdokumentarer som eksempelvis filmen om Stephen Hawking og filmen om fænomenet tid. Du kan se hele filmfestivalens program her.

CPH:DOX løber af stablen mellem den 7. og den 17. November.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk